Kids

Een van de grappigste dingen die ik heb meegemaakt tijdens een fotoshoot was toen een klein meisje in een schattig jurkje op de set arriveerde en ze direct begon te zingen en te dansen. Ze deed alsof ze optrad voor een volle zaal en had geen aandacht voor de camera of de fotograaf. Het was zo leuk om te zien hoe haar persoonlijkheid straalde en hoe haar bewegingen de jurk tot leven brachten. Soms zijn kinderen gewoon op hun best als ze zichzelf zijn.

Maar wees voorbereid op het onverwachte. Ik had ooit een fotoshoot gepland met een groep kinderen die allemaal hun eigen kledingstukken droegen om de collectie te laten zien. Het was een warme dag en de kinderen besloten spontaan om te spelen in de fontein naast de set. Het was onmogelijk om boos op ze te worden, maar het duurde wel even voordat ik ze droog had gekregen en hun kleding weer netjes zat voor de foto's.

Als je kinderen fotografeert, moet je een goede dosis geduld hebben en op hun niveau met ze communiceren. Het is belangrijk om ze op hun gemak te stellen en ze te laten weten dat ze zichzelf kunnen zijn. Sommige kinderen zijn erg verlegen en anderen willen misschien alleen maar rennen en springen. Het is aan mij als fotograaf om hen te begeleiden en de beste foto's te maken terwijl je hun persoonlijkheid vastlegt.

Een van de grootste uitdagingen bij kindermode fotografie is om de kleding zo te presenteren dat het er op zijn best uitziet, zonder dat het te stijf of te geposeerd overkomt. Ik probeer vaak om de kinderen een activiteit te laten doen die bij de kleding past, zoals springen, dansen of spelen. Op die manier komt de kleding tot leven en krijg je foto's die het plezier en de energie van de kinderen laten zien.

Accessoires kunnen ook een leuke toevoeging zijn aan kindermode fotografie. Een paar zonnebrillen, hoeden of sieraden kunnen de outfit net dat beetje extra geven. Maar pas op, want sommige kinderen kunnen er een sport van maken om de accessoires af te trekken en ermee te spelen. Zorg ervoor dat je altijd een paar reserve-items bij de hand hebt.

Het is belangrijk om te onthouden dat kindermode fotografie niet alleen draait om het verkopen van kleding, maar ook om het creëren van een sfeer en een verhaal. Ik probeer vaak om een locatie te kiezen die past bij de stijl van de kleding, zoals een speeltuin, park of strand. Door een verhaal te vertellen met de foto's, krijg je een meer levendige en aansprekende collectie.Portfolio Kids